woensdag 27 december 2017

Ambtenaren van enkele ministeries pas 3 januari aan het werk

'De achterliggende gedachte is bezuiniging, omdat tegen deze periode de inzet minder is'

Vicepresident Ashwin Adhin: 'Het is geen officieel regeringsbesluit'


Op sommige ministeries hebben ambtenaren te horen gekregen, dat ze pas op 3 januari weer aan het werk mogen komen. Zij krijgen ongevraagd deze week vakantie, aldus Starnieuws vandaag, woensdag 27 december 2017. 

Op een ander departement waar niemand iets hiervan weet, kregen de werknemers te horen dat ze om twaalf uur naar huis mochten gaan.

'De achterliggende gedachte is bezuiniging omdat tegen deze periode de inzet minder is', zegt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, die de ambtenaren ook heeft vrijgegeven, aan Starnieuws. Daar waar de dienst het toelaat, hebben de landsdienaren vrijaf gekregen. Deze maatregel zal geëvalueerd worden om na te gaan hoe deze kan worden verbeterd

Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt dat hij nog geen circulaire gezien heeft van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Op grond hiervan zal hij zich niet uitlaten over deze kwestie, omdat het niet om een officieel besluit gaat. Hij heeft wel vernomen dat enkele ministeries de ambtenaren vrijaf heeft gegeven.

Vicepresident Ashwin Adhin laat echter via  het Nationaal Informatie Instituut weten, dat de overheidskantoren normaal zullen functioneren vandaag en de komende dagen.

Adhin deelt mee, dat er geen officieel regeringsbesluit is voor het vrijstellen van ambtenaren voor dienst. 'Weliswaar is het gebruikelijk dat voor eventuele vrijstelling voor specifieke departementen van ministeries de instructies gegeven kunnen worden door de desbetreffende minister. Bij het laatstgenoemde zou het aspect van besparing zeker overwogen kunnen worden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten