woensdag 27 december 2017

Argentijnse openbaar aanklager Alberto Nisman is vermoord - Geen zelfdoding

(Bron foto: Twitter)
Hij beschuldigde toenmalig president beschuldigd van doofpotoperatie zaak bomaanslag op Joods cultureel centrum in 1994

 
De Argentijnse openbaar aanklager Alberto Nisman, die bijna 3 jaar geleden dood werd teruggevonden, is vermoord. Dat heeft een Argentijnse rechter geoordeeld. Het lichaam van Nisman werd in januari 2015 gevonden in zijn flat. Hij had de toenmalige president net beschuldigd van een doofpotoperatie. 

De Argentijnse openbaar aanklager Nisman moest in 2015 getuigen in de zaak over een bomaanslag op een Joods cultureel centrum in 1994. Daarbij waren 85 doden en honderden gewonden gevallen.

Volgens Nisman was Iran betrokken bij de aanslag, maar hielden toenmalig president Cristina Fernández de Kirchner en andere hoge regeringsfunctionarissen dat stil. Zo wilden ze een handelsovereenkomst tussen Argentinië en Iran garanderen.


Nog voor Alberto Nisman kon getuigen, werd zijn lichaam gevonden in zijn flat in Buenos Aires. Hij was met een pistool door het hoofd geschoten.

De regering heeft altijd volgehouden dat Nisman stierf door zelfdoding. Maar, nu heeft een rechter geoordeeld dat zijn dood geen zelfdoding kan zijn en dat hij dus vermoord is.



De rechter beschuldigde een medewerker van de openbaar aanklager van betrokkenheid bij de moord. Die medewerker, Diego Lagomarsino, was als laatste aanwezig in de flat van Nisman en het gebruikte pistool was van hem. Lagomarsino zegt dat Nisman zijn pistool gevraagd had, omdat hij vreesde voor zijn veiligheid. Maar, hij ontkent dat hij iets te maken heeft met de moord.




(Suriname Mirror/VRT Nieuws/Twitter/NOS/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten