woensdag 27 december 2017

Braziliaanse varkensvleessector bloeit op na vleesschandaal begin dit jaar


Tot vierde kwartaal 2017 zijn in Brazilië 11,03 miljoen varkens geslacht...


De Braziliaanse varkensvleessector is uit het diepe dal geklommen dat werd veroorzaakt door het vleesschandaal begin dit jaar. In de laatste drie maanden van dit jaar is de productie naar een recordhoogte gestegen. Daarmee is Brazilië wederom een geduchte concurrent op de wereldmarkt geworden met vooral export naar Rusland, aldus Pigbusiness.nl woensdag 27 december 2017.

Tot aan het vierde kwartaal van 2017 zijn er in Brazilië 11,03 miljoen varkens geslacht. Dat is een stijging met 3,9 procent ten opzichte van het vorige kwartaal en 2,9 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2016.

In het derde kwartaal heeft de Braziliaanse varkenssector de hoogste productie behaald sinds het moment dat statistieken over de dierlijke productie officieel in 1997 van start zijn gegaan. De verwachting is dat in het laatste kwartaal van dit jaar de productie zelfs hoger ligt.

Volgens het Braziliaanse bureau voor Statistiek is de productie gestimuleerd door de toename van de export en de wereldwijde prijsverlaging van varkensvlees. Door de daling van de maïsprijs konden de Braziliaanse varkenshouders nog goedkoper produceren en daardoor goed concurreren op de wereldmarkt. Brazilië heeft daarbij in de afgelopen maanden hard gewerkt om het vertrouwen van de importerende landen te herwinnen door de operatie ‘Carne Fraca’; de schoonmaakactie om de corruptie binnen de vleessector te elimineren. Dat de operatie succesvol is geweest, laten de exportcijfers zien.

Brazilië exporteerde 160.191 ton vers varkensvlees in het derde kwartaal van 2017. Dat is ruim 14 procent meer dan in het vorige kwartaal. De totale exportwaarde steeg naar bijna 330 miljoen euro, een stijging van 4,7 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Rusland is de belangrijkste bestemming met 44 procent van de export.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten