woensdag 1 november 2017

Stichting Amor Vitaé zamelt geld en goederen in voor door woningbrand getroffen gezin

Twee zonen, David Gian (6) en Fernando (12), kwamen om het leven

Stichting 1 voor 12 betaalt de begrafeniskosten


De Stichting Amor Vitaé in oprichting heeft spullen ingezameld voor moeder Anieta Moera-Awalie om het gezin op weg te helpen. Binnen drie dagen is iets meer dan 5.000 Surinaamse dollar en 135 Amerikaanse dollar opgebracht, zo bericht de Ware Tijd vandaag, woensdag 1 november 2017. 


De familie Moera-Awalie werd 26 oktober zwaar getroffen door een brand, waarbij twee zonen - de zesjarige David Gian en de twaalfjarige Fernando - zijn omgekomen.

Met een pick-up vol levensmiddelen, schoeisel en kleding kwam het bestuur van Amor Vitaé aan op het adres aan De Goede Verwachting, waar de familie voorlopig onderdak heeft. Voorzitster Gail Eijk hield in haar hand een bruine enveloppe met het ingezamelde geld. De moeder nam de geste aan en moest tekenen voor ontvangst, in verband met de transparantie die de stichting voorstaat en voor de verantwoording.



Woordvoeder van de stichtinh, Revelino Eijk, zegt dat de stichting direct in actie is gekomen na de brand. Via Facebook is van de samenleving een bijdrage gevraagd en ook bij het nationaal thaiboks- kampioenschap van zaterdag in de Ismay van Wilgen Sporthal werd geld ingezameld. 'We hebben besloten goederen in te zamelen voor deze vrouw, die de hulp echt nodig heeft. Ze heeft heel veel verloren, haar kinderen, haar huis, vandaar deze ondersteuning', zegt de woordvoerder.

In feite was het de bedoeling in te zamelen voor de uitvaartkosten. Amor Vitaé zag hier echter van af nadat bekend was geworden, dat Stichting 1 voor 12 de begrafeniskosten op zich heeft genomen.

De jongens worden vandaag begraven op Rene's Hof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten