woensdag 1 november 2017

Nieuwe tarieven op de Jules Sedney Haven doorn in het oog voor ondernemers

'Aantal containers dat afgehandeld wordt op de Jules Sedney Haven sterk teruggelopen'

 
Ondernemers zijn onaangenaam verrast met de schriftelijke mededeling van terminal operators dat zij vanaf vandaag, woensdag 1 november 2017, nieuwe tarieven en kostensoorten moeten neertellen op de Jules Sedney Haven. Deze kosten hebben te maken met de 100% controle die containers ondergaan. De nieuwe tarieven zijn vastgesteld in overleg met NV Havenbeheer en de Dienst der Invoerrechten en Accijnzen (douane). 

Een ondernemer zegt op Starnieuws, dat het aantal containers dat afgehandeld wordt op de Jules Sedney Haven sterk teruggelopen is. 'Nu wordt toch geprobeerd om op een andere manier meer geld binnen te halen. De nieuwe tarieven zullen maken dat de goederen nog duurder worden', zegt een gebelde ondernemer.

Voor de verplichte inspectie en controle moet 200 Amerikaanse dollar per container worden betaald bij terminal operator (import en export manifest controle). Voor de inspectie en controle van inklaringsdocumenten (import controle haven) moet 150 Amerikaanse dollar bij afgifte bij de rederij worden betaald. De agent is verplicht om dit bedrag bij afgifte van een (de) container(s) in rekening te brengen aan alle import container klanten.

Op instructie van de overheid is de controle op de import en export van goederen verhoogd. Dit houdt in dat alle inkomende containers voor de volle 100% worden gecontroleerd op de juistheid van de aangeboden manifesten en inklaringsdocumenten. De extra controle geschied op instructies van de douane.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten