woensdag 1 november 2017

'Koninkrijk is eindverantwoordelijk voor bescherming rechten bevolking van Curaçao'

Thesis van Lindsay van den Bergh, rechtenstudent Erasmus Universiteit in Rotterdam:

'Industriële vervuiling en mensenrechten: een casestudie naar Curaçao en de Isla-raffinaderij’


Alleen het Koninkrijk der Nederlanden - niet de landen en gebieden in het Koninkrijk - is een rechtspersoon in het internationaal recht. 'Het Koninkrijk is eindverantwoordelijk voor bescherming van de rechten van de bevolking van Curaçao', stelt Lindsay van den Bergh, die met haar proefschrift aantoont dat de Curaçaose gemeenschap met succes een klacht zou kunnen indienen bij de Europese Conventie voor de Rechten van de Mens. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 1 november 2017.

'Industriële vervuiling en mensenrechten: een casestudie naar Curaçao en de Islaraffinaderij’, zo luidt de titel van de thesis van Lindsay van den Bergh, rechtenstudent aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Op basis van haar proefschrift schreef zij een artikel voor het Caribisch Juristenblad, waarvan de laatste editie pas is verschenen. Van den Bergh wijst op de noodzaak van een grotere en meer effectieve rol van het Koninkrijk bij de bescherming van de rechten van inwoners van het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten