woensdag 1 november 2017

Johan van Huyssteen nieuwe General Manager Newmont Merian-goudmijn

Van Huyssteen volgt Adriaan van Kersen op die 6 jaar lang Newmont in Suriname op kaart heeft gezet
 


Johan van Huyssteen is sinds kort General Manager van de Merian Operatie van Newmont Suriname. Hij krijgt ondersteuning van Senior Director External Relations Albert Ramdin en zijn team. Van Huyssteen vervangt Adriaan van Kersen, die per 10 november 2017 niet langer het aanspreekpunt van het bedrijf in Suriname zal zijn. 

Van Kersen was sinds 2009 in verschillende functies aan het bedrijf verbonden. Hij is zes jaren lang de motor achter de activiteiten van het bedrijf in Suriname geweest. Hij heeft met zijn brede ervaring en kennis Newmont Suriname bijgestaan bij de totstandkoming van de Delfstoffenovereenkomst met Suriname, en heeft vervolgens het bedrijf genavigeerd bij het uitrollen van het Merian Project, aldus de afdeling Voorlichting van het bedrijf in een gisteren, dinsdag 31 oktober 2017, uitgebracht persbericht.

De constructie van de Merian-goudmijn en de productie- en verwerkingsfaciliteiten en de start van de commerciële productie van de mijn in oktober 2016 hebben onder leiding van Van Kersen plaatsgevonden.

Ramdin blijft verantwoordelijk voor de relaties met de Surinaamse regering, Institutionele Betrekkingen, Communicatie en Social Responsibility. Van Huyssteen en Ramdin rapporteren aan de Regional Senior Vice President, Zuid-Amerika, Dean Gehring. Zij zullen ook lid zijn van het Zuid-Amerikaans Regionaal Leiderschapsteam en hebben de taak om voor lange termijn waarde voor de partners en belanghebbenden te blijven creëren en Newmonts activiteiten in Suriname veilig, winstgevend en verantwoordelijk te laten verlopen.

Newmont geeft aan zich te zullen blijven inzetten voor duurzame ontwikkeling in de gastgemeenschappen en het creëren van meer waarde door het ontplooien van veilige en verantwoorde mijnbouwactiviteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten