zaterdag 18 november 2017

Medewerkster Medische Zending (MZ) te Brownsweg beroofd

Vierde overval in korte tijd op MZ-medewerksters in Brownsweg

Voor de medewerksters in het gebied is de maat nu vol


Een medewerkster van de Medische Zending (MZ) te Brownsweg is in de nacht van donderdag op vrijdag in het gezondheidscentrum beroofd. De vrouw draaide de nachtdienst toen een man haar dwong haar persoonlijke spullen af te geven. Het slachtoffer werd bedreigd met de dood als ze zou proberen naar de man op te kijken. Ook de diensttelefoon van de MZ werd door de man meegenomen, waardoor het gezondheidscentrum tijdelijk onbereikbaar was voor spoedgevallen. Dit meldt de Ware Tijd zaterdag 18 november 2017.

Het is de vierde keer in korte tijd dat gezondheidszorgassistenten van de MZ slachtoffer zijn geworden van een beroving.

Voor de medewerkers in het gebied is de maat nu vol. Uit ontevredenheid over de veiligheidssituatie trokken de gezondheidswerksters vrijdagmorgen naar het traditioneel gezag van Brownsweg om hun beklag te doen. Dat deden ze later ook bij districtscommissaris Kenia Pansa.

Polihoofd Jet Antomoi werd eerder dit jaar ook beroofd. 'Het is niet prettig om slachtoffer te zijn. Je bent dan echt machteloos.'

Het traditioneel gezag heeft enkele maanden geleden tijdens krutu's gezegd de situatie te betreuren, maar niet veel mogelijkheden te hebben om hiertegen iets te doen. De Medische Zending zegt nog steeds vertrouwen erin te hebben om samen met de gemeenschap tot een oplossing te kunnen komen, maar de veiligheid van de medewerkers staat voorop. 'Onze zorgassistenten willen werken, maar hun veiligheid moet dan ook gewaarborgd zijn', zegt Antomoi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten