zaterdag 18 november 2017

IAmGold/Rosebel Gold Mines vindt meer goudrijke afzettingen in Saramacca-concessie

IAmGold presenteert cijfers over haar Saramacca-activiteiten

(Bron screenshots: IAmGold Corporation/YouTube-Suriname Mirror)
 
 IAmGold/Rosebel Gold Mines (RGM) is na de grote goudvondst eerder dit jaar op nog meer goudrijke afzettingen gestuit in de Saramacca-concessie. Zo meldt IAmGold in een 16 november 2017 uitgebracht persbericht (zie onderaan), aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 18 november 2017.

In Fase-II van haar exploraties voor dit jaar wordt een boorprogramma van in totaal 22.000 meter uitgevoerd. Intussen is het materiaal uit 37 boorgaten waarbij samen 9.553 meter is geboord onderzocht. Hoeveel goud nu is aangetoond is nog niet vastgesteld, omdat de onderzoekingen nog gaande zijn.

Het boorprogramma blijft positieve resultaten opleveren, waardoor niet alleen het vertrouwen in de bewezen reserves wordt versterkt, maar wordt ook benadrukt dat er nog meer goud daaronder ligt, stelt Craig MacDougall, senior-vicepresident Exploraties bij Iamgold.

Verder onderzoek zal ertoe leiden dat wat nu gevonden wordt in 2018 aan de bewezen reserves zal worden toegevoegd waarna in 2019 met de ontginning zal worden begonnen. Naast het exploratieboorprogramma worden voorbereidingen getroffen om de reserves in de Saramacca-concessie in productie te brengen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten