zaterdag 18 november 2017

Internationale steun voor Argentinië bij zoektocht naar verdwenen onderzeeër

Argentijnse marine vermoedt dat er een probleem is met de elektriciteitsvoorziening


Argentinië wordt bij het zoeken naar de onderzeeër ARA San Juan bijgestaan door onder meer Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De Britten zoeken met een schip naar de onderzeeër, waarmee sinds woensdag geen contact meer is geweest. De Amerikanen doen met twee marineschepen mee aan de zoektocht. 

Zelf speurt Argentinië met tien oorlogsschepen en meerdere vliegtuigen naar de ARA San Juan, aldus een woordvoerder van de Argentijnse marine. Ook Chili, Uruguay en Zuid-Afrika hebben hulp aangeboden.


De laatste bekende locatie van het schip was op 432 kilometer van de kust van Patagonië in de Golf van San Jorge. De zee is daar ongeveer 350 meter diep.

Omdat er geen communicatie is, vermoedt de marine dat er een probleem is met de elektriciteitsvoorziening. In dat geval moet de onderzeeër naar de oppervlakte komen, 'daarom is visuele en radardetectie belangrijk'.




De San Juan werd in opdracht van de Argentijnse marine door de Duitse werf Nordseewerke in Emden gebouwd en liep in 1983 van stapel. Enkele jaren geleden onderging het schip een grote opknapbeurt, waarna het in 2014 opnieuw in de vaart werd genomen.



(Suriname Mirror/De Telegraaf/Twitttter/Reformatorisch Dagblad/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten