zaterdag 18 november 2017

Lerares in Colombia dwingt scholieren (16, 17) seks met haar te hebben voor goede cijfers

40-Jarige onderwijzeres kan 40 jaar celstraf krijgen

 Ze zond via WhatsApp-messenger expliciete afbeeldingen en voorstellen aan haar leerlingen


Een Colombiaanse lerares heeft middelbare scholieren gedwongen om seks met haar te hebben om goede cijfers te halen. Yokasta M., 40, gaf les aan onder andere tienerjongens op een onbekende school in Medellin, Colombia, en dreigde ze onvoldoendes te geven als ze niet met haar zouden slapen. 

De getrouwde lerares werd echter betrapt nadat een student zijn ouders had ingelicht en naast een echtscheiding wordt ze nu geconfronteerd met 40 jaar gevangenisstraf. De incidenten vonden plaats tussen januari en april 2016, meldt Canal 4.

De docente benaderde haar leerlingen, 16 en 17 jaar oud, op social media of vroeg hun telefoonnummers in de klas om ze 'te helpen met hun studie'. Ze zou WhatsApp-messenger hebben gebruikt om expliciete afbeeldingen en voorstellen aan haar studenten te sturen.

Tientallen foto's die ze naar de tieners heeft gestuurd, tonen Yokasta M. poserend in ondergoed of een bikini, en soms is te zien dat ze haar geslachtsdeel bedekt met haar handen of met pluche beesten.




Naar verluidt nodigde ze de tienerjongens uit naar haar flat waar ze hen seksuele handelingen liet doen, door ze te zeggen dat ze onvoldoendes zouden krijgen als ze weigerden.

De handelwijze van de getrouwde 40-jarige werd uiteindelijk opgeblazen door een vader van een van haar slachtoffers, die de mobiele telefoon van zijn zoon controleerde.


Ze wordt nu geconfronteerd met een aanzienlijke gevangenisstraf en haar man heeft echtscheiding aangevraagd. Toen ze eenmaal was gearresteerd, liet een van haar leerlingen enkele van de foto's zien die ze online had gestuurd.


De beelden waren ondertiteld: 'Dit is lerares Yokasta, die ons vertelt dat ze ons onvoldoendes geeft als we geen relatie met haar hebben.' Als gevolg daarvan ging het verhaal viraal door Zuid-Amerika, met reacties variërend van verontwaardiging tot grappen dat de tieners 'waarschijnlijk niet klagen'.



(Suriname Mirror/Daíly Mail/Het Nieuwsblad/The Sun/Twitter/tw.appledaily.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten