zaterdag 18 november 2017

'De eerste stap is gezet naar een stukje rehabilitatie, een stukje eerherstel'

Vrijspraak voormalig president-directeur CBCS Emsley Tromp maakt weg vrij naar eerherstel


Met het gisteren uitgesproken vonnis in de zaak Saffier, waarmee voormalig president-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), Emsley Tromp ‘integraal wordt vrijgesproken’ van de tenlastelegging, is een eerste stap genomen naar een stukje rehabilitatie, een stukje eerherstel. Dat waren de eerste woorden van de advocaat van Tromp, Mirto Murray, gisteren ten overstaan van de pers, aldus vandaag, zaterdag 18 november 2017, het Antilliaans Dagblad.

Na de uitspraak omhelsde Tromp - die verdacht werd van belastingfraude met zijn pensioenstichting - verschillende personen die op de tribune zaten en nam felicitaties in ontvangst. Eenmaal buiten liep hij meteen door naar een wachtende auto.

Murray gaf namens zijn cliënt een kort statement. Met de uitspraak van het vonnis, dat 32 pagina’s telt, is volgens de raadsman ‘in ieder geval in deze fase een einde gekomen aan een langdurige vervolging’. Murray gaf aan extra blij te zijn met ‘een duidelijke uitspraak’ waarin ‘de rechter tot de conclusie komt dat er geen sprake is van strafbaar handelen en Tromp vrijgesproken wordt’.

'Ik spreek de hoop uit dat we inderdaad dit hoofdstuk kunnen afsluiten. Zoals u weet heeft dit alles ook geleid tot het ontslag van meneer Tromp, maar ik denk dat vandaag al de eerste stap is gezet naar een stukje rehabilitatie, een stukje eerherstel.'
”http://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/16710-eerste-stap-naar-eerherstel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten