zaterdag 14 oktober 2017

VHP gaat jongeren trainen en begeleiden in de landbouw

'Jongeren tonen weinig belangstelling voor de agrarische sector'

Minister van LVV en de districtscommissaris van Saramacca zien op laatste moment af van deelname aan beurs uit politieke overwegingen...


De VHP begint binnenkort met pilotprojecten om jongeren te trainen en te begeleiden in de landbouw. Begonnen wordt in de districten Commewijne, Saramacca, Nickerie en Brokopondo. Dat heeft partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi gisteren gezegd bij de opening van een tweedaagse agrarische beurs in Groningen, aldus vandaag, zaterdag 14 oktober 2017, de Ware Tijd.

Die beurs wordt gehouden in verband met Wereldvoedseldag op 16 oktober en wordt door veel scholieren bezocht.

Als de pilot goed loopt, zal het project worden uitgebreid naar scholen en buurtorganisaties. Santokhi stelt dat jongeren, in tegenstelling tot vroeger, weinig belangstelling tonen voor de agrarische sector . Hij memoreert de tijden van vroeger, toen kinderen tuinbouwles kregen op school en daardoor al op vroege leeftijd wisten hoe ze moesten planten.

'De economische crisis werkt door naar de gezinshuishouding en als je jongeren nu kan bijbrengen om te planten, kunnen ze hun ouders op maandbasis veel geld besparen.'

Bij de organisatie van de beurs, die vandaag, wordt afgesloten, zijn ook het ministerie van Landbouw, Visserij en Veeteelt ( LVV), stichting Agro Vision en de Federatie van Surinaamse Agrariërs betrokken.

De minister van LVV, Soeresh Algoe, en de districtscommissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay, die ook waren uitgenodigd hebben op het laatste moment afgezegd. Dit zou gebeurd zijn uit politieke overwegingen, gezien de VHP de hoofdorganisator is. Santokhi merkt op dat de partij wel in de oppositie zit, maar dat ze activiteiten ontplooit die te maken hebben met de toekomst van het land. Hij noemt de Vision 2030 conferentie, een gezondheidsconferentie die in 2013 is gehouden en de Agrovision 2030 conferentie. Uit het laatste is er een rapport voortgevloeid met als aanbeveling om de bewustwording over gezinslandbouw op te krikken.



(Suriname Mirror/de Ware Tijd/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten