zaterdag 14 oktober 2017

Minister Peneux brengt oriëntatiebezoek aan scholen in het district Brokopondo

Bewindsman hoopt met bezoek een duidelijk beeld te krijgen van knelpunten

(Bron foto: NII)

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft gisteren een oriëntatiebezoek gebracht aan scholen in het district Brokopondo. Het bezoek had, aldus vandaag, zaterdag 14 oktober 2017, het Nationaal Informatie Instituut (NII), een tweeledig doel. 

Tijdens dit werkbezoek van minister Peneux werd hij vergezeld van collega Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Er zijn bezoeken gebracht aan het VOJ-complex te Brokopondo Centrum alsook OS Boslanti, OS Brokopondo, EBGS Tapoeripa, EBGS Balingsoela en OS Afobakaweg.

Er werd eerst van gedachten gewisseld over het opzetten van een practical hub met de Caribbean Development Bank. Het is belangrijk om te weten waar praktijkcentra worden opgezet. Het tweede doel van het bezoek was om na te gaan welke problemen de scholen in het district ervaren en gelijk met oplossingsmodellen te komen. Op OS Boslanti bijvoorbeeld is de vraag naar kleuterklassen groot. Volgens de bewindsman wordt daar de komende week al werk van gemaakt. Hierdoor hoeven de kleuters geen verre afstanden meer af te leggen. Peneux motiveerde de leerlingen om hun best op school te blijven doen.

NDP-parlementariër Rosellie Cotino, voorzitster van de vaste commissie Onderwijs in De Nationale Assemblee, vindt het bezoek van onderwijsminister Peneux erg belangrijk. Immers, daardoor kan de bewindsman een duidelijk beeld krijgen van welke knelpunten daar precies zijn, schrijft het NII.

De volksvertegenwoordigster hoopt, dat met het bezoek van de minister en de moed die hij de scholieren en leerkrachten heeft ingesproken, dit schooljaar qua leerprestaties beter mag verlopen dan het afgelopen schoolseizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten