zaterdag 14 oktober 2017

President Bouterse hervat eind oktober zijn werkzaamheden

Bouterse heeft op gezette tijden contact met waarnemer Adhin en ministers

- President hekelt het feit, dat er burgers zijn die Suriname negatief afschilderen 
- 'Wij moeten nu af van de negativiteit en beseffen dat dit land een uitverkoren land is'


President Desi Bouterse hervat eind oktober zijn werkzaamheden na op 29 september wegens ziekte zijn taken en bevoegdheden te hebben overgedragen aan vicepresident Ashwin Adhin. In het programma Bakana Tori op de staatszender SRS zei Bouterse vrijdag 13 oktober 2017, dat hij hierover al afspraken heeft met Adhin. Het Nationaal Informatie Instituut (NII) had om drie uur 's middags hierover nog niet bericht....

Met de waarnemend president heeft hij geregeld contact omtrent de voortgang van 's landsbestuur. Ook met enkele ministers heeft hij frequent contact om zaken vanaf een afstand te blijven sturen.

Bouterse viert vandaag zijn 72e verjaardag. Hij zegt geen groot feest te vieren, maar zijn verjaardag in klein verband met familie en vrienden door te brengen.

Het staatshoofd heeft onlangs op Cuba een operatie ondergaan - wat voor operatie is echter nimmer bekendgemaakt - en moet op advies van zijn artsen enkele weken rust houden. Op 29 september droeg hij zijn taken over aan vicepresident Adhin, waardoor hij de traditionele Jaarrede in het parlement niet uitsprak en dit overliet aan de vicepresident.

Bouterse benadrukte overigens, zo bericht het NII later op de dag, dat het goed gaat met het land, maar hekelt het feit dat er burgers zijn die Suriname negatief afschilderen. Hij deelt mee, dat ons land in de belangstelling staat van investeerders. Suriname zal economisch gezien zoveel als mogelijk voordeel hieruit moeten halen.

Hij riep een ieder op om de handen bij elkaar te zetten, om in vereende krachten dit land naar verdere hoogten te stuwen. Bouterse spoorde verder aan tot mentaliteit ombuiging.

'Los van kleine rukwinden kennen we geen grote rampen', gaf het staatshoofd aan. Het land heeft veel potentie en vooral de goudsector doet het goed en de vooruitzichten in de aardoliesector zijn hoopgevend. Het ligt aan de Surinamers zelf om er het beste van te maken meent hij. ´Wij moeten nu af van de negativiteit en beseffen dat dit land een uitverkoren land is´, beklemtoonde de president.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten