zaterdag 14 oktober 2017

Gerechtelijk vooronderzoek in zaak twee terrorismeverdachten

OM zeer zuinig met informatievoorziening over terrorismezaak


De rechter-commissaris heeft ingestemd met de vordering van het Openbaar Ministerie (OM) voor het houden van een gerechtelijk vooronderzoek (gvo) in de zaak van de twee verdachten van terrorisme. De twee Nederlandse broers van Surinaamse afkomst zijn op 23 juli aangehouden. 

Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday zegt, aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 14 oktober 2017, dat het OM met opzet weinig informatie heeft verstrekt om niet voorbarig te zijn en afbreuk te doen aan het onderzoek. Ook nu is hij zuinig met informatie over de mannen die vast zitten op verdenking van strafbare terroristische handelingen.

Baidjnath Panday stelt, dat het OM naast een gvo ook gevorderd heeft verlenging van de detentie. Beide vorderingen zijn overgenomen door de rechter-commissaris. Het gvo is intussen begonnen.

De rechter-commissaris hoort getuigen die opgebracht zijn door het OM. Ook de verdediging kan getuigen opgeven die ontlastende informatie kunnen geven over de verdachten. De pg wil in deze fase geen mededelingen doen over het dossier. Hij geeft aan dat de inspanningen van de politie en het OM tot nu toe succesvol zijn geweest bij de dossiervorming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten