zaterdag 14 oktober 2017

President Bouterse wil een aantal projecten uitvoeren met jongeren

'Jonge ondernemers betrekken bij uitvoeren van kleine infrastructurele werken'


President Desi Bouterse is van plan om een aantal projecten uit te voeren met jongeren. Hij beoogt hiermee de jongeren de broodnodige ondersteuning te geven. Zo ziet het staatshoofd graag, dat jonge ondernemers betrokken worden bij het uitvoeren van kleine infrastructurele werken. Hij is blij met hetgeen door het Chinese Dalian tot nu toe is neergezet, zo schrijft zijn Nationaal Informatie Instituut  (NII) vandaag, zaterdag 14 oktober 2017.

Het staatshoofd wil dat de ondernemers ook in aanmerking komen voor de uitvoering van kleine projecten. Hij doelt onder meer op de kleine binnenwegen die door deze groep kunnen worden aangelegd. Het staatshoofd heeft deze ondernemers vaak aan het werk gezien en is onder de indruk van hun inzet. Ze leveren ook een bijdrage aan het verder ontwikkelen van de samenleving.

Op zijn verjaardag kondigde de president, aldus het NII, 'nog meer goed nieuws aan' voor de jongeren. De regering is al enige tijd bezig om 1.500 onderkomens neer te zetten voor jongeren die de universiteit willen bezoeken, maar geen mogelijkheid voor verblijf hebben. Arbeiders zijn druk bezig  om binnen een jaar de eerste fase op te leveren. De bouw van deze woonunits vindt plaats met medewerking van de LR Group uit Israël.

Het staatshoofd geeft ook aan bezig te zijn met jonge musici die vaak hebben aangedrongen op een eigen accommodatie. Hij wil werken aan een volledige omgeving, waar ze hun muziek kunnen opnemen en ten verkoop aanbieden. Het plan hiervoor is in een vergevorderd stadium.

De president houdt zich momenteel ook bezig met studenten uit het Wajana-dorp Apetina. Ze moesten in de stad logeren om zo de school te kunnen bezoeken. Deze studenten zijn onder meer vanwege de hoge kosten voor verblijf teruggekeerd. President Bouterse geeft aan, dat er een plan wordt opgesteld om de opvang en begeleiding van deze jongeren te garanderen.

Plannen voldoende dus, maar nu nog de concrete uitvoering ervan en afronding enoplevering....

(Suriname Mirror/NII)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten