zaterdag 14 oktober 2017

EBS bespaart ruim Srd 128 miljoen in periode 2016-juni 2017

Directeur Rabin Parmessar somt een reeks bezuinigingsmaatregelen op


De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft in de periode 2016 tot aan juni 2017 Srd 128.387.000 bespaard. 'Als wij mensen aanmanen tot zuinigheid in verband met de gestegen kosten, moeten wij het voorbeeld geven', zegt directeur Rabin Parmessar vandaag, zaterdag 14 oktober 2017 in de Ware Tijd.

Hoewel het personeelsbestand door natuurlijk verloop en het stopzetten van contracten met negentig personen is teruggelopen blijkt, dat ook de hoeveelheid uitbesteed werk 20 procent (Srd1.8 miljoen) minder is. Het bedrijf becijfert, dat het door niet langer in te kopen via derden 4.1 miljoen Amerikaanse dollar heeft bespaard.

De revisie van grote generatoren zal in eigen beheer uitgevoerd worden, wat op jaarbasis een besparing van 120.000 Amerikaanse dollar moet opleveren. Ook wordt meer elektriciteit van Suralco ingekocht en minder duurdere thermische energie van SPCS (Staatsolie) afgenomen. Hiermee bespaart de EBS op jaarbasis 3.2 miljoen Amerikaanse dollar.

Het bedrijf heeft een behoorlijk aantal dienstvoertuigen verkocht, wat op jaarbasis een besparing van Srd 2,2 miljoen oplevert. Ook worden nu veelal auto's geleased in plaats van gekocht. Daarnaast bleek dat sommige mensen die een dienstvoertuig hadden - dat getankt en geserviced wordt - toch nog vervoerstoelage kregen. Dat laatste is nu stopgezet.

Het aantal overuren is met 18 procent (Srd 1.5 miljoen op jaarbasis) teruggebracht, vooral door mensen in de rurale gebieden op te leiden om zelf de machines te kunnen onderhouden. Ook krijgen medewerkers met een diensttelefoon nu minder riant beltegoed.

'Het gaat niet altijd even makkelijk', zegt Parmessar over het knippen in een aantal financiële voordelen van het personeel. 'Er wordt heel veel gecommuniceerd. We willen de mensen duidelijk maken waarvoor we staan, maar hen ook voorhouden hoe er van buiten naar het bedrijf wordt gekeken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten