donderdag 12 oktober 2017

Verlopen Venezolaanse paspoorten zijn plotseling twee jaar langer geldig

Overheidsbureau dat de paspoorten verzorgt, zit zonder papier en inkt


Een nieuw dieptepunt in de economische crisis die Venezuela teistert: verlopen paspoorten zijn plots twee jaar langer geldig. Het overheidsbureau dat de paspoorten verzorgt, zit zonder papier en inkt. President Nicolás Maduro heeft een decreet ondertekend waarin de noodmaatregel wordt bekrachtigd, schrijft de Britse krant The Times vandaag, donderdag 12 oktober  2017.

Die is nodig geworden doordat de vraag naar nieuwe paspoorten de laatste tijd enorm is gestegen:

Venezolanen willen het land massaal verlaten nu het wordt getroffen door de ergste economische crisis die de wereld de afgelopen decennia heeft gezien. Dat blijkt onder meer uit de immigratiecijfers van Colombia: alleen al in augustus namen 58.000 Venezolanen hun toevlucht tot het buurland, drie keer zoveel als begin dit jaar. Maar, minstens een miljoen inwoners van Venezuela konden geen kant op doordat ze maanden moesten wachten op nieuwe reisdocumenten.

De crisis in Venezuela wordt vooral veroorzaakt door de scherpe daling van de olieprijs. Het land is sterk afhankelijk van de olie-export. Sinds die veel minder oplevert, zijn in de winkels tekorten ontstaan aan de meest alledaagse producten.

(Suriname Mirror/RTLNieuws/The Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten