donderdag 12 oktober 2017

Archeologische overblijfselen van Inca-beschaving bij Cusco, Peru, gevonden

Lokale bewoners ontdekken overblijfselen tijdens weiden van hun dieren



Een groep bewoners van het Peruaanse zuidelijke regenwoud beweert, dat ze indrukwekkende archeologische overblijfselen van Inca-beschaving in Cusco heeft gevonden. Vergezeld van de lokale autoriteiten trokken dorpelingen naar de provinciale gemeente La Convencion om de vondst te melden. 

Volgens de lokale bevolking werden de restanten op 9 september gevonden terwijl ze hun dieren aan het weiden waren in de buurt van het Megantoni National Sanctuary. Als bewijs werden foto's getoond van plattegronden, passages, muren en zelfs een stenen woning onder het gebladerte.

De burgemeester van La Convencion Wilfredo Alagon zei, dat passende maatregelen zouden moeten worden genomen om de vondst te beschermen. Alagon heeft erop gewezen, dat hij de verkregen informatie meldt bij de Dirección Desconcentrada de Cultura de Cusco (DDCC).

Opgemerkt moet worden, dat er vijf dagen nodig zijn om de archeologische site te bereiken.

Het hoofd van DDCC's Monument Management Jorge Yabar Zamalloa zei, dat de instelling een archeoloog naar het gebied stuurt om een ​​technisch rapport op te stellen over de bevindingen.


(Suriname Mirror/Agencia Andina/Twitter/Archeology.org)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten