donderdag 12 oktober 2017

Minister Miranda bij start Dalian IV project: 'Het is een mijlpaal in de Surinaamse geschiedenis'

Waarnemend president Adhin: 'Project voorziet in behoefte om leefmilieu burgers te verbeteren'

(Bron foto's: NII)


Infrastructuur is een noodzakelijke voorwaarde om ontwikkeling van de grond te krijgen. Het Suriname National Infrastructure Projects, beter bekend als Dalian IV, moet daarom ook gezien worden vanuit de nationale ontwikkeling. Dit zei waarnemend president Ashwin Adhin gisteren, woensdag 11 oktober 2017, bij de start van dit grote infrastructurele project te Paranam, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII. Hierin is onder meer opgenomen de asfaltering van wegen en de bouw en rehabilitatie van bruggen. 

Adhhin gaf ook aan, dat er een zo maximaal mogelijke invulling is gegeven van het project binnen de contouren van de nationale planning en ontwikkeling.

De regering is zich ervan bewust dat het leefmilieu van de burgers verbeterd moet worden. Dit project voorziet namelijk ook in die behoefte. Lokale diensten zullen naar zeggen van de waarnemend president profijt hebben bij de uitvoering van Dalian IV.

Hij onderstreepte verder de goede relatie met de Volks Republiek China die wederom gedemonstreerd heeft een grote partner te zijn in de ontwikkeling van ons land. De financiering van dit project is mogelijk gemaakt door de China Exim Bank.

De start van het project ziet minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie als een mijlpaal in de Surinaamse geschiedenis. Het project is geschat op 235 miljoen Amerikaanse dollar en is daarmee het grootste infrastructurele gebeuren in ons land, aldus de bewindsman.

Dalian IV behelst het asfalteren van 110 kilometer aan wegen en bouw c.q. rehabilitatie van een viertal bruggen met als hoofddoel de sociale economische ontwikkeling van Suriname naar een hoger niveau te tillen. De Martin Luther Kingweg zal vanaf de Latourweg tot Tuit Lui Faut Kanaalweg breder gemaakt worden. Er zal een nieuwe Highway vanaf de Meursweg via Hanover en Mawakabo naar de J.F Kennedyweg aangelegd worden. De brug over de Pararivier krijgt een nieuwe constructie. De Pikin Saronweg zal gerehabiliteerd worden. Er komt nog een brug over de Saramaccakanaal nabij Vabi om het verkeer naar Beekhuizen af te wikkelen tijdens de renovatie en verbreding van de Van ‘t Hogerhuysbrug.

Ook slechte delen van wegen binnen de buurten zullen aangepakt worden, liet Miranda weten. De Nuclear Technology Development Co. Ltd (voorheen Dalian) zal in opdracht van zijn ministerie  en de regering van China dit gigantisch project uitvoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten