donderdag 12 oktober 2017

Brug Van t Hogerhuysstraat over Saramaccadoorsteek wordt ook vierbaans

Ministerie streeft naar betere doorstroming van het verkeer


De regering heeft volgens Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), er alles aan gedaan om de doorstroom van het verkeer op de Van t Hogerhuysstraat (Saramaccadoorsteek) te bevorderen. De wegcapaciteit is door de jaren heen flink afgenomen. Dit meldt het Dagblad Suriname donderdag 12 oktober 2017.

Door verbreding van de huidige Highway en de brug aan de Van ‘t Hogerhuysstraat naar vier banen, proberen de autoriteiten de doorstroming van het verkeer vlotter te laten verlopen.

Om de werkzaamheden aan de brug te kunnen uitvoeren zal de brug tijdelijk moeten worden afgesloten. In dit kader wordt er inmiddels gewerkt aan plannen voor een alternatieve brug, die de Sir Winston Churchillweg (in de buurt van Vabi) en de Industrieweg Noord (voor Bruynzeel) zal verbinden. Deze brug zal tijdelijk worden ingezet.

Wip stelt dat eenmaal de brug er al zal zijn, die mogelijk verder kan worden ingezet. De verkeerssituatie zal ook daarop moeten worden afgestemd. Een tijdslijn voor dit project is nog niet bekendgemaakt. Het valt in ieder geval binnen het Dalian 4 project.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten