dinsdag 24 oktober 2017

Start bouw hypermodern medisch centrum Regionale Gezondheidsdienst (RGD) Nickerie

Nickerie één van zeven projecten gezondheidssector goedgekeurd door Islamitische Ontwikkelingsbank


Het startsein voor de bouw van een hypermodern medisch centrum van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is gisteren gegeven in het district Nickerie. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh vindt de plaats waar dit gebouw komt te staan heel goed gekozen. Het is even buiten het centrum in de Van Pettenpolder. Joeloemsingh geeft wel aan, dat hij niet hoopt dat het alleen blijft bij een nieuw gebouw, maar ook uitkijkt naar een goede dienstverlening, aldus Starnieuws vandaag, dinsdag 24 oktober 2017.


Rayoncoördinator van de RGD Nickerie, Radha Ramjattan, merkt op dat dit nieuwe gebouw een heel grote vooruitgang zal betekenen voor de dienstverlening. Het huidige gebouw voldoet allang niet meer aan de behoeftes dus moest er uitgekeken worden naar een nieuwe locatie.

Waarnemend RGD-directeur Edwin Noordzee geeft aan, dat er een hypermodern medisch centrum zal verrijzen, waarin de dienstverlening verder uitgebreid wordt voor de Nickeriaanse bevolking. Eigenlijk zou het oude gebouw afgebroken worden om een nieuwe op te zetten op die locatie. Er is gekozen om te gaan waar de groei van de bevolking is.

Noordzee deelt mee dat in Nickerie één van de zeven projecten wordt uitgevoerd, die zijn goedgekeurd zijn door de Islamitische Ontwikkelingsbank voor de gezondheidssector. Dit gebouw zal volgens hem helemaal nieuw ingericht worden. Alle apparatuur en benodigdheden zullen beantwoorden aan de eisen van de tijd.

Noordzee zegt dat RGD binnenkort zal overstappen naar 1x24 uur zorg per dag. Nu wordt er al op zeker twee locaties in Paramaribo van zeven uur 's morgens tot elf uur 's avonds gewerkt en Nickerie volgt binnenkort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten