dinsdag 24 oktober 2017

Maisha Neus: '80% Van wat overheidsprogramma's uitzenden is vergelijkbaar met slootwater'

'Het is pure propaganda wat zij doen'


Activiste Maisha Neus vindt het een schande, dat de overheid miljoenen investeert in de verbetering van de overheidsvoorlichting en communicatie, terwijl er volgens haar geen geld is om de subsidies van kindertehuizen op tijd te betalen, geen middelen zijn voor medische instellingen en andere belangrijke betalingen te verrichten. 

'We hebben pas nog het NII (zogenoemd Nationaal Informatie Instituut) en De Boodschap gehad. Het is pure propaganda wat zij doen. De Boodschap is een mooie website, maar de informatie die erop wordt geplaatst mag iedereen aan zijn laars lappen. Het is hetzelfde als de informatie die via de SRS, Anders Bekeken, Info Act, Opo Yu Ai en alle andere Facebookpagina’s die aan deze overheid gelieerd zijn naar buiten wordt gebracht. Het feit dat zij communicatie hebben met het volk is wel goed, maar 80% van wat zij uitzenden is kolder. Het is vergelijkbaar met slootwater', zegt Neus maandag 23 oktober 2017 in het Dagblad Suriname. En ze heeft absoluut een punt....

Daarenboven is de kwalitatieve inhoud van berichten van het NII op de eigen website De Boodschap abominabel - onprofessioneel. gekleurd en vol grammatica- en andere fouten -. Een cursusje Nederlands en hoe schrijf ik nieuwsberichten zou geen kwaad kunnen. Maar, essentie is, dat de overheidsvoorlichting ondoorzichtig en te versnipperd is geworden,  met steeds die ene naam van Clifton Limburg, die geen oog en oor heeft voor kwaliteitven een goede eindredacteur met ervaring....

In het dienstjaar 2018 is de regering van plan om een bedrag van Srd 1.7 miljoen te investeren in deze branche. De regering komt binnenkort ook met een eigen televisiekanaal op kanaal 8.3. GOV.TV zal dagelijks een 24 uurs programmering hebben, terwijl overheidsprogramma’s overwegend via het eigen televisiekanaal zullen worden uitgezonden.

Neus benadrukt dat zij niets tegen overheidsvoorlichting heeft mits deze op de juiste wijze geschiedt. 'Het volk moet geïnformeerd worden en als het op een eerlijke, transparante wijze en alle andere zaken in orde waren geweest, had ik gezegd: top initiatief', aldus de activiste.

Neus benadrukt terecht, dat het haar is opgevallen dat bepaalde regerings gelieerde Facebook-pagina’s als Opu Yu Ai de afgelopen periode er werk van hebben gemaakt om kritische vrouwen via karikaturen te vernederen. Zo is zij een tijdje geleden ook slachtoffer geworden van een geval waar uitgebeeld werd dat een bekende oppositiepartijvoorzitter haar wilde verkrachten. 'Natuurlijk is het de stijl van aanhangers om mensen zwart te maken. Deze uitbeelding vond ik wel heel erg, omdat het insinueerde dat verkrachting normaal is en dat seksisme in Suriname nog een hele grote rol speelt. Ik weet dat heel veel vrouwen worden aangerand, verkracht worden en voorgehouden worden door leidinggevenden om seks met ze te hebben voor een hogere positie, terwijl niemand iets hierover zegt. Iedereen vind het normaal', zegt Neus.

Volgens de activiste zijn ook andere bekende vrouwen als Sharmila Mansaram en Patricia Etnel slachtoffer geworden van deze ‘seksistische aanvallen’. 'Het is echt iets gericht tegen vrouwen. Ik vind het laag en beneden alle niveaus', aldus Neus.

(Suriname Mirror/Dagblad Suriname)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten