dinsdag 24 oktober 2017

Belastingwetgeving Curaçao voldoet niet aan internationale normen

Curaçao een van twintig landen en gebieden van 164 bestudeerde jurisdicties door OECD



Curaçao is een van twintig landen en gebieden, op een totaal van 164 bestudeerde jurisdicties, waarvan de belastingwetgeving niet voldoet aan internationale normen. Dat schrijft voormalig Statenlid Alex Rosaria (PAIS) 22 oktober op zijn blog, aldus vandaag, dinsdag 24 oktober 2017, het Antilliaans Dagblad.

Rosaria refereert aan het rapport ‘Harmful Tax Practices - 2017 ProgressReport on Preferential Regimes van deOrganization of Economic Cooperationand Development' (OECD, Organisation for Economic Co-operation and Development), dat een week geleden is gepubliceerd.

Het Forum on Harmful Tax Practices heeft namens de OECD de belastingwetgeving in 164 jurisdicties getoetst aan internationale normen, zoals die zijn vastgelegd in de zogenaamde BEPS-agreements. Uit de analyse is gebleken. dat twintig landen en gebieden niet in overeenstemming met internationale afspraken handelen.

In het geval van Curaçao gaat het om de E-zone, Tax holiday en de nieuwe exportregeling. De BEPS-normen inzake preferentiële belastingregelingen zijn bedoeld om landen ervan te weerhouden ondernemers en investeerders belastingvoordelen te bieden die tot ongelijkheid en onevenredige winst leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten