dinsdag 24 oktober 2017

Ministers Curaçao lijken Guangdong Zhenrong Energy beetje zat te zijn...

'Het wordt tijd om andere alternatieven overname Isla-raffinaderij na 2019 te bestuderen'


In het kader van de aanhoudende bezorgdheid over het Chinese staatsbedrijf Guangdong Zhenrong Energy (GZE), is tijdens een buitengewone vergadering van de Raad van Ministers gisteren aangegeven, dat het tijd wordt om andere alternatieven voor de overname van de Isla-raffinaderij na 2019 te bestuderen. Dat zegt premier Eugene Rhuggenaath (PAR) vandaag, dinsdag 24 oktober 2017, in het Antilliaans Dagblad

Ruim een jaar na de ondertekening van het Memorandum of Understanding (MoU) tussen de Curaçaose regering en GZE heeft het Chinese staatsbedrijf nog steeds geen volledige helderheid verschaft over verschillende financiële en technische aspecten, zo meldt Rhuggenaath.

Ondertussen groeit de bezorgdheid op Curaçao. In dit kader heeft het Multidisciplinair Projectteam (MDPT) gisteren onder leiding van voorzitter Clift Christiaan aangegeven dat een ‘fall back position’ moet worden bekeken, dit indien de onderhandelingen met GZE, of zelfs met PdVSA (Petróleos de Venezuela, S.A.), op niets uitlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten