donderdag 9 juli 2020

Vicepresident Sonnenholzner van Ecuador neemt ontslag - 'Ik zal hier met opgeheven hoofd vertrekken'

(Bron foto: Xinhua/Santiago Armas)
'Ecuador heeft nieuwe oplossingen nodig om zijn problemen aan te pakken'


Vicepresident Otto Sonnenholzner heeft dinsdag 7 juli 2020 ontslag genomen na 18 maanden in functie te zijn geweest, temidden van de strijd van het land tegen de Covid-19-pandemie. De 37-jarige Sonnenholzner was de jongste vicepresident van het land. 

In een toespraak kondigde hij zijn vertrek aan. 'Het is geen gemakkelijke beslissing ... Ik ga tevreden weg dat ik mijn plicht heb vervuld', zegt Sonnenholzner, een voormalig zakenman en radio-presentator.

Sonnenholzner, de derde vicepresident van president Lenin Moreno, leidde ook de campagne van het land tegen de pandemie. 'Ecuador heeft nieuwe oplossingen nodig om zijn problemen aan te pakken. Daarom kunnen we vandaag, nu we met een stabielere situatie worden geconfronteerd, eindelijk deze beslissing nemen ... Ik zal hier met opgeheven hoofd vertrekken', zei hij.



Sonnenholzner weigerde te zeggen of hij zal deelnemen aan de komende algemene verkiezingen in februari 2021, maar hij zei wel dat de nieuwe realiteit van het land vraagt ​​om 'heel andere manieren van politiek doen'.

Moreno zal naar verwachting de namen van kandidaten voorleggen aan de Nationale Vergadering om een ​​nieuwe vicepresident te kiezen voor de rest van zijn ambtstermijn, die eindigt in 2021.

(Suriname Mirror/El Universal/Xinhua/Expreso/Twitter) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten