donderdag 9 juli 2020

Nieuw-Nickerie en Groot Henar getroffen door stevige rukwinden

Zeker vijf huizen in Nickerie hebben schade opgelopen door rukwinden


Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt woensdag 8 juli 2020 in het Dagblad Suriname, dat minstens vijf huizen in Nickerie schade hebben opgelopen door heftige rukwinden. Te Nieuwe Nickerie en Groot Henar werd op diverse plaatsen dakbedekking weggewaaid. Volgens Pinas zijn drie woningen te Nieuw-Nickerie getroffen door rukwinden. 

Het eerste betreft een hoogbouw houten woning. Van dit huis is het dak compleet weggewaaid. De brandweer heeft de bewoners geholpen door dekzeilen te plaatsen als bescherming voor de woning. Bij twee andere laagbouw woningen zijn enkele zinkplaten weggewaaid. De brandweer heeft de platen weer vastgespijkerd.

Te Groot Henar zijn dakplaten van twee laagbouwwoningen weggewaaid. Bij een woning ging het om enkele zinkplaten. De brandweer heeft deze weer bijgespijkerd. Bij de tweede woning werd bijna de helft van het dak weggewaaid en is het gevaarte op de woningen van de buren terecht gekomen. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek dat de mensen het huis met dekzeil hadden beschermd.

Onderweg heeft de brandweer een mast van Telesur aangetroffen die schade heeft opgelopen en er waren ook enkele bomen omgevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten