zondag 21 juni 2020

Verjaardagsfeestje in Coronie en niet optreden politie geven aanleiding tot veel vragen

Ex-inspecteur van politie had feestje voor zijn 80-jarige vader georganiseerd


Bewoners van Coronie zijn gebelgd, dat gisteravond in hun district een privéfeestje is gehouden, zonder dat de politie heeft opgetreden om de bijeenkomst te stoppen. Naar verluidt ging het om de viering van de verjaardag van een bewoner die 80 jaar was geworden. Wat hen tegen de borst stuit is, dat de lokale autoriteiten niet happig waren om op te treden, maar de verantwoordelijkheid naar elkaar schoven, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zondag 21 juni 2020. 

Cher Doorson, coördinator van Openbare Werken, Transport en Communicatie in Coronie, zegt ter plekke zelf poolshoogte te hebben genomen toen hem door bezorgde burgers erop werd gewezen, dat bij een appartementencomplex een feestje werd gebouwd. 'Ik ging er zelf naar toe en zag daar zeker twintig mensen. Ze waren bezig te barbequen en er was muziek.' De man zegt eerst contact te hebben opgenomen met ex-districtscommissaris Remy Tarnadi. Deze verwees hem naar districtscommissaris Naltus Naana. Die op zijn beurt verwees hem naar de politie om de zaak onder haar aandacht te brengen.

Daar aangekomen kreeg Doorson van aanwezige agenten te horen, dat ze op de hoogte waren van het feestje, maar instructies van de districtscommissaris moesten krijgen om te kunnen optreden. Vernomen wordt dat districtscommissaris Naana, die zelf in het bewuste appartementencomplex woont maar niet thuis, was contact heeft opgenomen met de eigenaar, van wie hij te horen kreeg dat een zoon vanuit Paramaribo zijn 80-jarige vader was gaan trakteren.

'Regels zijn regels en die moeten voor iedereen gelden. Als de regering zegt dat dit soort gelegenheden niet verhuurd mogen worden voor feestjes dan mag die van Coronie ook niet open. Zeven van de coronagevallen komen uit Coronie, dus we zijn voorzichtig', zegt Doorson. Hij maakte ook contact met 'iemand van het Covid-19 Managementteam', die zich vervolgens met Naana in verbinding stelde.

De districtscommissaris en de plaatselijke politie-inspecteur begaven zich naar het feestje en daar bleek dat het te gaan om een ex-inspecteur van politie die de gezellige bijeenkomst voor zijn jarige vader had georganiseerd.

Doorson vraagt zich af hoe het mogelijk is geweest, dat de bezoekers uit Paramaribo de controleposten bij de brug over de Saramaccarivier te Monkshoop en bij de Coppenamebrug zijn gepasseerd. 'Er is duidelijk in de media verklaard door de autoriteiten, dat alleen in urgente gevallen en bij calamiteiten personen worden doorgelaten. Het siert de mensen niet. Men maakt misbruik van zijn macht', stelt Doorson. Hij voegt eraan toe dat bewoners zo pissig waren, dat ze van plan waren de Oost-West-verbinding te barricaderen indien het feestende gezelschap het district uiterlijk twee uur zaterdagmiddag niet had verlaten. Naar verluidt hadden de mensen rond half drie 's middags Coronie verlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten