zondag 21 juni 2020

Kustwacht VS onderschept 3.300 kilo cocaïne voor kust Costa Rica

Negen opvarenden en twee onderschepte boten afgevoerd naar Florida

(Bron foto's: Kustwacht VS)

De Amerikaanse Coast Guard Cutter Vigilant heeft onlangs 3.300 kilo cocaïne in beslag genomen voor de kust van Costa Rica, met een waarde van $ 118,3 miljoen, zo bericht de Kustwacht vrijdag 19 juni 2020. 

Tijdens hun eerste onderschepping op maandag 15 juni ontdekten ze een bootje met 77 balen cocaïne, die ongeveer 2.100 kilo cocaïne bevatten.

Kort daarna realiseerden ze zich, dat een tweede boot in de buurt ook drugs had, en gingen die meteen ook onderscheppen. Op dat bootje vonden ze 45 balen cocaïne met een inhoud van 1.300 kilo.

De negen opvarenden van de twee boten werden samen voor vervolging naar Florida gebracht.


'Elk onderschepping van met drugs beladen schepen brengt unieke uitdagingen met zich mee, dus het is buitengewoon voor ons om twee overrompelde snelvarende schepen midden in de nacht te onderscheppen', aldus Fred Bertsch, commandant van de Vigilant.anden, zullen bijdragen tot stabiliteit op het westelijk halfrond. 'Ik ben erg trots op onze bemanning en had niets meer van hen kunnen vragen. Deze inspanningen, gecombineerd met die van onze partneragentschappen en landen, zullen bijdragen tot stabiliteit op het westelijk halfrond.'

(Suriname Mirror/wpde.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten