zaterdag 20 juni 2020

Turkse minister verheugd met Turkse ventilatoren die levens redden in Brazilië

Gouverneur van Sao Paulo: 'Met de aanschaf van de apparatuur konden we aantal ICU-bedden verdubbelen'


Minister van Technologie Mustafa Varank spreekt vrijdag 19 juni 2020 zijn tevredenheid uit over het gebruik van in Turkije ontworpen medische beademingsapparatuur in Brazilië, het op één na meest getroffen land door het coronavirus. 

'Denk je niet dat we er trots op zijn om het bord 'Made in Turkey' in een ziekenhuis op 11.000 kilometer afstand van Turkije te zien en een buitenlandse staatsman [de foto's] van onze producten te zien delen?' Dat zei Mustafa Varank op Twitter.


Zijn opmerkingen werden toegevoegd aan de Twitter-post van de gouverneur van Sao Paulo, Joao Doria, die foto's deelde van ventilatoren die in Turkije waren geproduceerd.

Vorige week arriveerde de zending van 650 in Turkije geproduceerde  ventilatoren in de Braziliaanse stad Sao Paulo. Ze behoorden tot de 1.500 bestelde uit Turkije.

Doria zei ook in zijn post, dat de regering van Sao Paulo 2.072 ventilatoren heeft gestuurd naar openbare ziekenhuizen in alle regio's van de staat, eraan toevoegend dat de in Turkije gemaakte apparaten op de foto's deze maand zijn geleverd en al zijn geïnstalleerd in de regio's Taubate, Registro en Bauru in het zuidoosten van Brazilië.

'Met de aanschaf van deze apparatuur konden we het aantal ICU-bedden [intensive care unit] verdubbelen, zodat geen enkele patiënt met Covid-19 onbezorgd achter kon blijven in Sao Paulo', zei Doria.


(Suriname Mirror/TRT/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten