zaterdag 20 juni 2020

Reizigers van Nederland naar Curaçao of Bonaire moeten negatief Covid-19-testresultaat hebben

Zo’n test blijkt een dure grap...


Wie binnenkort vanuit Nederland naar Curaçao of Bonaire vliegt, moet in het bezit zijn van een gezondheidsverklaring en een negatief Covid-19-testresultaat. Zo’n test blijkt een dure grap. Inwoners van Nederland met symptomen die wijzen op een mogelijke besmetting met het coronavirus, kunnen zich gratis laten testen bij de GGD. Maar, wie geen klachten heeft kan van dat aanbod geen gebruik maken. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 20 juni 2020.

'De GGD test niet in het kader van reizen, zij geven ook geen verklaringen af', meldt reisbrancheorganisatie ANVR op de website. 'Hiervoor moet je bij een particulier gezondheidscentrum zijn. Een commerciële test bij een erkend lab kost 150 à 200 euro.' De organisatie doet geen aanbevelingen voor een specifiek centrum.

Even zoeken op internet levert direct resultaat. Reiskliniek Vaccinatiecentrum.nl bijvoorbeeld, is aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en heeft locaties in vier steden. Een Covid-19 PCR-test kost 137,95 euro. Het Coronalab.eu is naar eigen zeggen door het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ‘gevalideerd voor Sars-CoV-2-diagnostiek’. De organisatie vermeldt op de website niet hoeveel de test kost, maar schrijft wel dat de test met een medische verklaring ‘niet ouder dan drie dagen’ mag zijn en ook moet worden afgenomen bij kinderen vanaf 1 jaar. ,,De uitslag volgt dezelfde dag.”

Ook luchtvaartmaatschappij KLM verzorgt PCR-testen voor reizigers, maar ‘uitsluitend voor personen die niet onder het Nederlandse testbeleid vallen en zonder gezondheidsklachten of symptomen van Covid-19’. Iedereen is welkom bij KLM Health Services, ‘ongeacht met welke vliegtuigmaatschappij of welk vervoersmiddel je reist’. Voor het afnemen van de PCR-test op de locaties in Den Haag of bij Schiphol brengt KLM 179 euro in rekening. De uitslag volgt na 24 tot 32 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten