zaterdag 20 juni 2020

Met coronavirus besmette vrouw bevallen van gezonde baby

Vrouw bevalt in ’s Lands Hospitaal van zoon


Een met corona besmette vrouw is gisteren, vrijdag 19 juni 2020, bevallen van een gezonde baby in het ’s Lands Hospitaal. De geboorte vond plaats middels een keizersnede. Er is strikt volgens de protocollen gewerkt met als prioriteit de veiligheid van het team, moeder en kind. 

De baby, een zoon, was een nacht voor observatie opgevangen op de isolatie-afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en komt spoedig terug om zich bij zijn moeder te voegen, aldus de directie van 's Lands Hospitaal.

Vanuit internationale ervaring en wetenschappelijke onderzoeken die reeds zijn verricht bij de zorg voor Covid-19 zwangeren en baby's, is het verloop van de infectie zeer mild en kortdurend gebleken. Zwangeren met Covid-19 lopen in de meeste gevallen geen extra risico’s in vergelijking met de rest van de patiënten.

'Wij danken het totaal betrokken team van gynaecologen, anesthesiologen,kinderartsen, internisten, personeel Operatie Kamer, Verloskundigen, Covid-verpleging team, couveuse personeel, ambulancepersoneel, laboratoriumpersoneel, triageteam, verpleegkundigen Infectie Preventie en Controle, infectiologen en het team in het AZP. Wij wensen moeder en zoon een spoedig herstel toe'

zegt de leiding van het ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten