zaterdag 20 juni 2020

Nederlandse medische donaties gearriveerd

Partij is een schenking van de Nederlandse regering


Een partij door Nederland gedoneerde medische hulpgoederen, is gisteren aangekomen in Suriname. Het gaat om spullen die Suriname nu hard nodig heeft de komende weken, met name vanwege de groei van het aantal corona besmettingen. 

De partij is een schenking van de Nederlandse regering. Het zou gaan om een lading met een waarde van ongeveer 600.000 euro. De hulpgoederen zijn met de KLM Boeing Dreamliner 787-10 vanuit Schiphol gevlogen naar de Johan Adolf Pengelluchthaven, zoals in dit filmpje te zien is:


De vrachtkosten van de medische spullen zijn betaald door de Nederlandse overheid, zegt Hennah Draaibaar van Su4Su aan Starnieuws. Zij voegt eraan toe, dat de KLM een korting heeft gegeven. De aanvragen voor de spullen zijn gedaan door de overheid, medisch specialisten, ziekenhuizen, individuele artsen en medici verbonden aan Su4Su Covid-support Fonds.

De lijst van goederen is helemaal afgestemd op wat Suriname het hardst nodig heeft nu voor de komende weken. 'We hadden vooral Personal Protective Equipment (PPE) dringend nodig', zegt Draaibaar vandaag, zaterdag 20 juni 2020, op Waterkant.net. De coördinatie en distributie van de hulp vindt via Su4Su plaats.

Draaibaar deelde verder mee, dat de organisatie nu een eigen opslag heeft en dat er een professioneel distributie systeem komt. Een intensivist van ’s Lands hospitaal en een arts van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn degenen die aanvragen zullen screenen.

Er komen nog tien beademingsapparaten naar Suriname, die via de Verenigde Staten zijn besteld zijn. Verder zullen ook 50.000 testen komen, die passen in de testapparaten die Suriname gebruikt. Dan kunnen veel meer personen worden getest en geïsoleerd indien zij positief bevonden worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten