dinsdag 9 juni 2020

Peruaanse ministerie van Volksgezondheid levert zuurstofcilinders en Covid-19 tests aan regio's

Minsa bevoorraadt regio's in het land om zorgcapaciteit voor Covid-19-patiënten te vergroten


Het Peruaanse ministerie van Volksgezondheid (Minsa, Ministerio de Salud) stuurde 20 zuurstofcilinders, 4 mechanische ventilatoren en 16.000 COVID-19 diagnostische tests naar de regio Piura, plus 5 ventilatie-eenheden en 15.000 snelle tests naar de regio La Libertad. Zo blijft Minsa regio's in het hele land bevoorraden om hun zorgcapaciteit voor Covid-19-patiënten te vergroten.

Director regional de Salud Victor Tavara ontving de nieuwe lading zondag van Lissete Ortega van het ministerie van Volksgezondheid, bij Piura's Air Group.

Tavara bevestigde, dat zowel de zuurstofcilinders als de hoogwaardige volumetrische ventilatoren op dit punt erg belangrijk zijn om het aanbod van ziekenhuisdiensten en Intensive Care Units te verbeteren.



'De zuurstofflessen en -apparatuur zullen onmiddellijk aan onze belangrijkste ziekenhuizen worden geleverd. Evenzo zullen de 16.000 tests ons helpen de positieve gevallen te blijven volgen, isoleren en in de hand te houden. De actie zal de epidemiologische surveillance in de regio versterken', zei Tavara, die zal een massale screening bevorderen voor detectie van coronavirus in de regio.

Ook zondag ontving de gouverneur van La Libertad Manuel Llempen 5 mechanische ventilatoren en 15.000 serologische tests in Trujillo. Minsa's vertegenwoordiger beweerde dat dergelijke hulp een duidelijk voorbeeld is van de strategische alliantie en gearticuleerd werk met regio's, terwijl hij de bevolking aanspoorde om de gezondheidsmaatregelen, zoals handen wassen, sociale afstand en het gebruik van gezichtsmaskers, bij te houden.

Tot op heden heeft Minsa 1.225.005 eenheden persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) geleverd aan artsen en zorgverleners in Piura, evenals 48.400 sneltestkits. Daarnaast heeft het ministerie 1.116.173 PPE-eenheden en 43.000 serologische tests geleverd aan La Libertad.

(Suriname Mirror/Andina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten