dinsdag 9 juni 2020

Boothouders backtrackroute wachten al ruim twee maanden op beloofde maandelijkse Srd 1.500 overheidssteun

Districts- commissaris Kurban-Baboe: 'Later deze week komt duidelijkheid'


Boothouders en medewerkers van de backtrackroute die al meer dan twee maanden thuis zitten als gevolg van de Covid-19-maatregelen, wachten nog steeds op de beloofde maandelijkse Srd 1.500 ondersteuning van de overheid. Enkele van de meer dan driehonderd mensen weten zich geen raad en doen karweitjes om met hun gezin te overleven, aldus de Ware Tijd maandagavond 8 juni 2020. 

Boothouder Dewiednadan 'Pee' Baidjoe beweert, dat collega's aan de oostgrens wel geld hebben gekregen en vraagt zich af waarom die van Nickerie niet. 'Het is niet onze schuld dat er een vervelende situatie is ontstaan.' De Ware Tijd heeft tevergeefs geprobeerd een reactie te krijgen van minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Ook de boothouders en taxirijders in Marowijne hebben nog geen ondersteuning ontvangen. 'Wij hebben woord gehouden en alle instructies van de overheid opgevolgd.' Baidjoe zegt, dat de boothouders gebeld zouden worden over de uitbetaling, 'maar tot vandaag hebben wij geen reactie gehad'. Hij vraagt zich af of de mensen in Nickerie geen Surinamers zijn en geen aanspraak maken op de beloofde ondersteuning.

Radjoe Ramautar, een andere boothouder op de gedoogde route, zegt dat hij door het wegvallen van de reguliere inkomsten zijn gezin van zes mensen nauwelijks kan onderhouden en zijn schulden bij de bank niet kan aflossen. 'Het zou ons enorm helpen vooral in deze tijd waar wij zonder werk zitten. Het geld is niet veel, maar elk cent zou helpen de vaste lasten te betalen.'

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe zegt, dat ze later deze week duidelijkheid zal geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten