dinsdag 9 juni 2020

Chili telt 138.846 mensen positief getest op Covid-19 en 2.264 doden

Op één dag 4.696 nieuwe gevallen en 74 patiënten personen overleden


Het Chileense ministerie van Volksgezondheid meldde maandag 8 juni 2020, dat in totaal 138.846 mensen positief zijn getest op Covid-19 en 2.264 mensen zijn overleden aan de ziekte. Maandag zijn 4.696 nieuwe gevallen van infectie ontdekt en zijn 74 patiënten overleden. 

Volgens minister Jaime Mañalich impliceert de informatie de opname van mensen die het leven lieten onder de aangekondigde nieuwe parameters. Hij hield echter vol dat 'de registratie van overleden personen uit de burgerlijke stand doorgaans lager is, zodat morgen een aantal doden kan vallen uit het weekend die nog niet in de database zijn opgenomen'.

Wat betreft de beschikbare ventilatoren, benadrukte Mañalich dat er momenteel 321 kunnen worden gebruikt door patiënten. In het land zijn in totaal 11.821 plaatsen geregistreerd in sanitaire woningen, waarvan het totale aantal is gestegen tot 130 in het land. Ongeveer 24.334 gevallen blijven actief of worden behandeld.

De uitbraak in Chili versnelde in mei, met een exponentiële toename van het aantal infecties en sterfgevallen. De hoofdstad en andere zwaar getroffen gebieden blijven gesloten. Met betrekking tot de quarantaines legde Mañalich uit dat 'ongeacht of de trend in de gemeenten van de Metropoolregio gunstig is, het ook waar is om erop te wijzen, dat het aantal getroffen mensen nog steeds erg hoog is.'

Zondag werd bekend gemaakt dat Calama en San Antonio vanaf dinsdag 9 juni om 22.00 uur in quarantaine worden geplaatst. Minister Mañalich sloot niet uit dat het wegens de toename van infecties in beide gebieden met nog een week kon worden verlengd.

In het geval van Calama, zei hij, is er een 'zeer significante toename' van gevallen, geassocieerd met 'een slordigheid in sociale afstandsmaten'.

Zondag kondigde president Sebastian Piñera een overeenkomst aan met organisaties van schoolbusjes om patiënten over te brengen naar medische woningen. 'Ze werken samen om mensen die we willen isoleren over te dragen, zodat ze anderen niet infecteren', zei hij.

(Suriname Mirror/The Santiago Times/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten