dinsdag 9 juni 2020

Brazilië ontvangt 650 Turkse beademingstoestellen

Turkse beademings- apparaten voor intensive care zijn 'de adem van de wereld' geworden


Turkije heeft tijdens de Covid-19 pandemie vele landen bijgestaan ​​met maskers, handschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Een lading van 650 in eigen land geproduceerde ademhalingstoestellen uit Turkije arriveerde zondag 7 juni 2020 in de Braziliaanse stad Sao Paulo. 

De Turkse minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank heeft een video van de levering op Twitter gedeeld.


Hij zei dat Turkse beademingsapparaten voor de intensive care-afdeling 'de adem van de wereld' zijn geworden.

Volgens Braziliaanse lokale media behoren de 650 beademingsapparaten tot de 1.500 die in Turkije zijn besteld en die vanaf zondag aan ziekenhuizen zullen worden geleverd.

Brazilië, het op één na zwaarst getroffen land ter wereld door Covid-19, heeft in totaal 672.846 bevestigde gevallen en bijna 36.000 doden.

Met ernstige kortademigheid als kenmerk van het virus, heeft de wereldwijde pandemie de behoefte wereldwijd aan mechanische ventilatoren vergroot. Ondanks dat veel landen een protectionistisch beleid voeren, heeft Turkije landen geholpen met maskers, handschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Na in december in Wuhan, China, te zijn ontstaan, heeft Covid-19 zich verspreid naar ten minste 188 landen en regio's. De pandemie heeft wereldwijd meer dan 402.000 mensen gedood, met een totaal aantal infecties van meer dan 6,98 miljoen en een herstel van meer dan 3,13 miljoen, volgens cijfers van de in de VS gevestigde Johns Hopkins University.

(Suriname Mirror/Anadolu Agency/Daily Sabah/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten