dinsdag 26 mei 2020

Aanhangers politieke partijen blijven overnachten in NIS na stopzetten telling

(Bron foto: Twitter/@ptmathura)
Partijen willen er zeker van zijn dat niet gerommeld wordt met aangeleverde ingevulde stembiljetten


Het afronden van de verkiezingsuitslag van Paramaribo in de Anthony Nesty Sporthal (NIS), is dinsdagmiddag 26 mei 2020 stopgezet. De vermoeidheid heeft toegeslagen bij de medewerkers, zo zei districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost. Het werk wordt woensdagochtend weer opgepakt. Dit schrijft Waterkant.net.

Aanhangers van diverse politieke partijen zullen overnachten in het NIS-gebouw. Ze willen er zeker van zijn dat er niet gerommeld wordt met de aangeleverde ingevulde stembiljetten en stemkits van alle stembureaus van kiesdistrict 1 (Paramaribo). Deze zijn midden in de hal geplaatst en afgeschermd middels dranghekken en linten.

Volgens Nerkust wordt in de hal gebruikt gemaakt van camera's en drones en alles wordt gefilmd, waardoor er geen ruimte is voor andere handelingen. Hij stelt de gemeenschap gerust, dat er niets verkeerd wordt gedaan en verzekert dat de stembureauvoorzitters naar eer en geweten hun werk hebben gedaan.

Het Anti-Fraude Platform van de oppositiepartijen, dat de zaken op de voet volgt, vindt het echter ongehoord dat de processen worden gestopt. De zorg is vooral dat er volgens dat platform geen garantie is dat in de tussen liggende periode geen onregelmatigheden zullen plaatsvinden.

Eerder op de dag was er sprake van enorme chaos in de NIS. Jennifer van Dijk-Silos, voorzitster van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), is dinsdafmiddag hierop ingegaan:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten