dinsdag 26 mei 2020

Chaotische situatie bij NIS, waar de stemmen geteld worden

Critici vrezen voor fraude - Niet verzegelde dozen met stembiljetten zijn binnen gebracht

Starnieuws: 'Er is echter niet veel aan de hand'


Vanochtend, dinsdag 26 mei 2020, heerst er een chaotische situatie bij het NIS, waar de stemmen geteld zullen worden. Dat blijkt uit foto’s en filmpjes die nu via social media gedeeld worden, aldus Waterkant.net. Maar, volgens Starnieuws is er echter 'niet veel aan de hand'.


Critici zijn bang dat die rommelige situatie in NIS ervoor zorgt dat er fraude gepleegd kan worden. Er zouden bijvoorbeeld niet verzegelde dozen met stembiljetten zijn binnen gebracht.


Even leek de situatie uit de hand te lopen, omdat er veel irritatie is. Maar er zijn genoeg waarnemers van diverse partijen, het Onafhankelijk Kiesbureau en journalisten zijn ter plekke. Door diverse berichten die via social media de ronde doen en discussies die waarnemers van politieke partijen voeren met de politie en de ordedienst, wordt een ander beeld gecreëerd. Er is echter niet veel aan de hand, aldus Starnieuws.

Binnen verloopt het proces ordelijk, maar traag. Vele ogen zijn gericht op wat er gebeurt. Hoewel velen moe en geïrriteerd zijn, is er niet veel aan de hand. De processen-verbaal van de stembureaus zijn al opgemaakt.

De uitslag is nog steeds formeel niet bekend in Paramaribo, Wanica en enkele andere districten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten