dinsdag 26 mei 2020

Parmessar (NDP): 'Laten we niet ongeduldig zijn en de definitieve uitslag afwachten'

'Partijgenoten geprovoceerd door personen van tegenpartij die in dronkenschap verkeerden'


'Laten we niet ongeduldig zijn en de definitieve uitslag afwachten', zegt NDP-kopstuk en minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij Rabin Parmessar. De Ware Tijd schrijft dinsdagmiddag 26 mei 2020, dat de redactie Parmessar sprak op de tribune in NIS, waar de telling van Hoofdstembureau Paramaribo zal worden gehouden. 

'Voor het eerst in de geschiedenis hebben wij de meest transparante verkiezingen georganiseerd', aldus Parmessar. Hij heeft zich eraan gestoord, dat hij als minister niet door mocht lopen en via de de publieke tribune moest gaan. Zijn wrevel nam toe, toen hij zag dat het team van nationale waarnemers wel dichtbij de bussen mag. Hij zegt, dat het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) en de internationale waarnemers de ruimte hebben gekregen om hun werk te kunnen doen.

Hoewel de verkiezingsuitslag nog niet officieel bekend is gemaakt ziet hij een trend in de districten Nickerie en Wanica. 'Ik denk niet dat er daar nog grote verschuivingen kunnen plaatsvinden.' Hij baseert zijn mening op resultaten verkregen uit de media. 'De uitslag in deze districten moeten we als goede democraten respecteren. We moeten niet a priori stemming maken. We wachten rustig op de ressorten waar wij denken sterk te zijn.'

Volgens Parmessar hebben verschillende incidenten zich voorgedaan waarbij partijgenoten zijn geprovoceerd door personen van de tegenpartij die in dronkenschap verkeerden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten