dinsdag 26 mei 2020

Jogi (VHP) met voorkeurstemmen gekozen in Saramacca gaat voor een vierde termijn - VHP haalt landelijk rond de 19 of 20 zetels (was 8)

Twee van de drie zetels Saramacca naar de VHP en één naar de NDP


In het district Saramacca - kiesdistrict 5 - zijn alle stemmen al geteld. Met deze verkiezingsuitslag gaan twee van de drie zetels naar de VHP en één naar de NDP. In dit district zijn 12.425 kiezers en ging de strijd dus om drie zetels, zo schrijft Starnieuws vanmorgen, dinsdag 26 mei 2020. 

Radjinder Debi, Nathalie Amatmohamed en Mahinder Jogi waren de kandidaten voor de VHP. Jogi, die op de derde plaats was gekandideerd, gaat voor een vierde termijn.

De VHP-lijst in Saramacca, werd in tegenstelling tot voorgaande verkiezingen, aangevoerd door Debi. Voorheen was Jogi lijsttrekker voor de partij in kiesdistrict 5.

De NDP-lijst werd aangevoerd door Aroon Samjiawan, gevolgd door Noami Samidin en Jyant Lalbiharie. Eén van de NDP- kandidaten is gekozen. Volgens de eerste cijfers heeft Lalbiharie de meeste stemmen op de NDP-lijst behaald.

Bij de VHP zijn de lijsttrekker Debi en parlementariër Jogi gekozen. Jogi heeft ruim 3.400 stemmen behaald.

Opiniepeiler en onderzoeker Marten Schalkwijk heeft op basis van ruim 30 procent van de getelde stemmen geconstateerd dat de VHP fors groter wordt dan de NDP. De VHP zal volgens hem rond de 19 of 20 zetels (was 8) krijgen, terwijl de NDP mogelijk op 15 of 16 zetels (was 26) blijft steken. De derde partij wordt de Abop van Ronnie Brunswijk met 8 of 9 zetels (was 5).
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten