woensdag 20 mei 2020

14 Ontvoerde gezondheidswerkers bevrijd in Mexico-Stad, Mexico

(Bron foto:Fiscalía General de Justicia de la Ciudad de México)
Gezondheidswerkers aangetroffen in twee hotels in het Tacubaya-district


Ambtenaren in Mexico-Stad zeggen, dat ze 14 ontvoerde gezondheidswerkers, om geld van hun familie te eisen, zijn bevrijd. Het parket van de stad (Fiscalía General de Justicia de la Ciudad de México) zei dinsdagmiddag 19 mei 2020 in een communiqué, dat de gezondheidswerkers werden aangetroffen in twee hotels in het Tacubaya-district, toen de politie op zoek was naar een ander ontvoerd slachtoffer.



Niet gezegd werd hoe lang ze werden vastgehouden en ook details over hun identiteit werden niet bekend gemaakt. Er werd gezegd dat ontvoerders hun familieleden zouden bellen en hen zouden laten weten, dat ze hun familieleden vasthielden en dat ze hen kwaad zouden doen als ze niet een bepaalde hoeveelheid geld hadden gestort.

Het is niet duidelijk of de zaak verband houdt met intimidatie en soms aanvallen op gezondheidswerkers door mensen die bang zijn voor het nieuwe coronavirus.

Gezondheidsfunctionarissen zeiden dinsdag, dat bij 20% van de meer dan 54.300 bevestigde infecties in Mexico gezondheidswerkers betrokken zijn.


(Suriname Mirror/La Jornada/The Associated Press/PubliMetro/Revista Cosas/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten