donderdag 9 april 2020

President Bouterse schenkt bus voor zorgvervoer aan gemeenschap Coronie

(Bron foto's: NII)
'Bouterse heeft zich hiermee aan zijn woord gehouden'


President Desi Bouterse heeft een bus voor zorgvervoer geschonken aan de gemeenschap van Coronie. Het staatshoofd heeft zich hiermee aan zijn woord gehouden, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII, donderdag 9 april 2020. De president was namelijk in januari tijdens een bezoek aan Coronie door de bewoners benaderd om zorgvervoer ter beschikking te stellen. 'Het staatshoofd heeft aan deze wens invulling gegeven en de bewoners zijn hem hiervoor zeer erkentelijk.'

Ivan Graanoogst benadrukte bij de overhandiging namens het Kabinet van de President dat de bus bestemd is voor alle Coronianen die daarvoor in aanmerking komen. De bus komt onder beheer van Huize Lunor en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Graanoogst wees vooral op het goed onderhouden van de bus en bevoegde chauffeur, die ook bereid is trainingen te volgen.

'De bus gaart ingezet worden voor doel waarvoor het hier is, niet voor andere zaken', aldus Graanoogst. Hij noemde onder meer het vervoeren van de ouderen om boodschappen te doen of doktersbezoek. Ook zei hij, dat alles van te voren geregeld moet worden om chaos te voorkomen.

Clarence Rustveld liet eveneens namens het Kabinet van de President weten, dat het beschikken over zorgvervoer een grote wens en een ernstige behoefte van de ouderen van Coronie is geweest. Zij kunnen met de bus van en naar de polikliniek of waar zij elders willen gaan, worden vervoerd.

'Het is een zorgtaxi, zorgvervoer en het is voor u als oudere van Coronie bestemd', sprak Rustveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten