donderdag 9 april 2020

Groep VHP'ers uit Saramacca eist van hoofdbestuur verwijdering Jogi van kandidatenlijst

Jogi zou zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten met grond


Op de valreep heeft een groep VHP'ers uit Saramacca het hoofdbestuur gevraagd om Mahinder Jogi van de kandidatenlijst voor de verkiezingen op 25 mei af te voeren. Jogi is op de derde plek gekandideerd in Saramacca. De mensen stellen, dat Jogi zich indertijd schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten met grond. Indien het bestuur niet ingaat op de eis, wordt gedreigd om naar de rechter te gaan.Dit schrijft Starnieuws vandaag, donderdag 9 april 2020.

Het VHP-hoofdbestuur moet dan aantonen waar de notulen zijn van de vergadering waarop het besluit genomen is om Jogi te kandideren.

Al enige tijd wordt aangedrongen door een groep VHP'ers om Jogi niet op de kandidatenlijst te plaatsen. De partijleiding heeft besloten om Jogi deze keer niet als lijsttrekker te plaatsen. maar op de derde plek.

De mensen die niet tevreden zijn, stellen dat de VHP'er in het verleden frauduleuze handelingen zou hebben gepleegd met percelen. De briefschrijvers stellen, dat er vonnis is geveld en er is executoriaal beslag gelegd, maar dat betrokkene in alle talen zwijgt.

Jogi zegt, dat al een tijdje een hetze tegen hem bezig is. Hij heeft in 2010 een verklavelingsproject opgestart waarbij 66 personen betrokken zijn. De beschikkingen zijn toen niet vertrekt aan de mensen door de toenmalige minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer. Via zijn advocaat, Irvin Kanhai, is een rechtszaak aanhangig gemaakt. In deze zaak is nog geen uitspraak gedaan.

Jogi stelt, dat hij er juist alles aan doet, opdat de mensen alsnog hun beschikkingen krijgen.

Partijleider Chandrikapersad Santokhi zegt, dat de samenstelling en positionering van de kandidaten op de Assembleelijsten door de VHP op een correcte, democratische en transparante wijze zijn verricht. Over de gevolgde weg heeft de VHP in een schrijven aan de leden uitleg gegeven, die ook is terug te lezen op de website van de VHP. In dit proces zijn zorgvuldig alle voors en tegens van de kandidaten afgewogen.

Op dit moment ziet de partij geen aanleiding om de keuzes die zijn gemaakt te herzien. Het woord is nu aan de kiezer die op 25 mei in vrijheid zijn stem kan uitbrengen om de juiste kandidaten te kiezen, stelt de partijvoorzitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten