donderdag 9 april 2020

Dodental Ecuador's Covid-19 gestegen naar 242 en 4.450 bevestigde gevallen

3.744 Positieve gevallen medisch stabiel, in isolement thuis


Het dodental van Ecuador's Covid-19 is gestegen naar 242 en 4.450 bevestigde gevallen, meldde Maria Paula Romo, minister van Binnenlandse Zaken woensdag 8 april 2020. Tijdens een online persconferentie verklaarde Paula Romo dat 3.744 van de positieve gevallen medisch stabiel zijn, in isolement thuis, terwijl er nog 324 in het ziekenhuis zijn opgenomen, waarvan 146 met een onzekere prognose.


Ze merkte ook op dat de autoriteiten momenteel 240 waarschijnlijke sterfgevallen meten als gevolg van het nieuwe coronavirus in het hele land. Wat betreft ontslagen uit het ziekenhuis, zei ze dat het aantal 140 blijft en dat er ongeveer 15.526 tests zijn uitgevoerd.


Romo zei ook, dat de capaciteit van de diagnostische test de afgelopen dagen is verdrievoudigd en in dit verband waarschuwde ze voor een nieuw meetmechanisme op basis van de datum waarop de symptomen optreden en niet op de datum van de testresultaten.

De minister van Binnenlandse Zaken vertelde, dat volgende week, aangezien twee isolatieperioden van veertien dagen zijn verstreken, de isolatiemaatregel in veel provincies waarschijnlijk zal worden verlengd door het zogenaamde ‘Semaforo’-beleid (verkeerslicht) te implementeren. Met deze beperking kunnen autoriteiten de huidige situatie in elk rechtsgebied beoordelen en bepalen welke activiteiten in elk rechtsgebied kunnen worden uitgevoerd.


(Suriname Mirror/Prensa Latina/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten