donderdag 9 april 2020

Politie Livorno arresteert 44-jarige notoire kippendief

Pluimveehouder vuurt hagel af op man bij poging 7 kippen te stelen


De politie van Livorno heeft dinsdagmorgen de 44-jarige R.M. op zijn woonadres aangehouden met hagel in zijn lichaam. De man had in de nacht van maandag op dinsdag 7 april kippen gestolen aan de Tout Lui Fautmiddenweg bij een pluimveehouder, aldus het Dagblad Suriname woensdag 8 april 2020. De pluimveehouder kweekt zo'n 300 leghorns. 

Op een gegeven moment, gedurende de nacht, hoorde hij de kippen tekeer gaan en ging hij gewapend met een jachtgeweer op onderzoek uit. Hij zag iemand in een van de kippenhokken. De man, die vaak aangifte van diefstal van kippen heeft gedaan, heeft toen het vuur geopend. Hij schoot gericht en hoorde daarna iemand van pijn schreeuwen. De pluimveehouder heeft nadien de politie ingeschakeld en zijn relaas gedaan.

De politie van Houttuin heeft vervolgens samen met de Regio Bijstandsteam en Surveillance Wanica een zoekactie op touw gezet, maar zonder het gewenste resultaat.

De politie kreeg echter de volgende morgen informatie dat ertoe heeft geleid dat de verdachte met schotverwondingen is aangehouden op zijn woonadres. Hij heeft een volmondige bekentenis afgelegd bij de politie en erkend ook eerder diefstallen bij de benadeelde te hebben gepleegd.

De 44-jarige verdachte is medisch behandeld en in het belang van het onderzoek is hij in verzekering gesteld. De pluimveehouder heeft een vuurwapenmachtiging voor het voor handen hebben van een jachtgeweer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten