donderdag 9 april 2020

'Grote groepen burgers bezoeken ongehinderd recreatieoorden Para en negeren Covid-19 maatregelen'

'Er wordt hard opgetreden tegen verhuurders vakantiehuizen en recreatie- plekken, en bezoekers in Paasweekend'


Groepen mensen die hebben gereserveerd om het komend Paasweekend te verblijven in een recreatieoord of in een vakantiehuis in Para, zullen worden ontruimd. 'Er zal hard worden opgetreden tegen zowel de verhuurders van vakantiehuizen en recreatieplekken, alsook de bezoekers', zegt districtscommissaris Armand Jurel donderdag 9 april 2020, aldus het commissariaat.

Volgens Jurel bezoeken grote groepen burgers ongehinderd de recreatieoorden voor verpozing en negeren daarbij het algemeen belang voor bescherming tegen Covid19. Betrouwbare info heeft de leiding van het district ook bereikt, dat groepen mensen zich opmaken om het Paasweekend door te brengen nabij badplaatsen in de dorpen en plantages.

Recreatiehouders, plantage- en dorpsbesturen zijn aangemaand zich niet schuldig te maken aan overtreding van de voorzorgsmaatregelen in het kader van Covif-19. Volgens Jurel worden op locaties op plantages en in dorpen woningen verhuurd, soms met bijbehorende zwemgelegenheid. Men brengt het onder de noemer 'privé vakantiehuis en oord', voor het omzeilen van de aangekondigde voorzorgsmaatregelen.

Jurel zegt verder, dat er in het weekend controles zullen worden uitgevoerd door verschillende diensten. Daarbij zal de politie niet aarzelen om ongehoorzame burgers over te brengen naar het politiebureau. 'Het is in ieders belang om de maatregelen tegen verspreiding van Covid-19 na te leven.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten