zaterdag 11 april 2020

Zoologică Santacruz, Colombia, heeft bijna geen middelen meer door Covid-19 maatregelen

(Bron foto: almaparkzoo.com.au - 2013)
Covid en Cuarentena meest populaire suggesties voor namen pinchéaapje-tweeling


Een kleine dierentuin in het centrum van Colombia heeft zijn volgers op social media opgeroepen om met namen te komen voor pasgeboren primaten die in het huidige geboorteseizoen zijn afgeleverd - en de meeste suggesties hebben betrekking op de pandemie van het coronavirus. Covid en Cuarentena - de laatste betekent quarantaine in het Spaans - behoren tot de meest populaire suggesties voor de pinchéaapje-tweeling (Saguinus oedipus) , - ook wel dwerg- of lisztaapje of katoentamarin -, kleine primaten afkomstig uit de Caribische kust van Colombia. 

Het paar werd een week geleden geboren in de Grădina Zoologică Santacruz, in San Antonio Del Tequendama. De potentiële namen w020orden ook overwogen voor een witstaarthert dat iets meer dan twee weken geleden is geboren.

'We vroegen onze volgers op social media om namen voor te stellen', vertelde Camilo Mendoza, de diergezondheidscoördinator van de dierentuin, vrijdag 10 april 2020 aan persbureau Reuters.

Mendoza legde uit, dat de meeste geboorten plaatsvinden tijdens de eerste drie maanden van het jaar, bij warmer weer, en voor het begin van het regenseizoen. De dierentuin neemt ook dieren op uit circussen of die in beslag zijn genomen door autoriteiten die de verkoop of illegale handel in wilde dieren bestrijden. De verzorgers zien de geboorten als positief nieuws midden in de coronavirus uitbraak.

'Het is een hoopvolle boodschap voor ons, ons denken, en dat we het belang van de natuur en dieren erkennen, dat we ze respecteren', zei Mendoza.


 
Tegelijkertijd zet de dierentuin zich in voor donaties zodat ze 300 kilo vlees, 180 kilo kip, 60 kilo garnalen en dezelfde hoeveelheid vis kan kopen om haar 780 dieren elke week te voeren.




De dierentuin heeft bijna geen middelen meer, omdat de belangrijkste bron van inkomsten, bezoekers, ongeveer $ 5 per persoon in rekening brengen, opdroogde met het begin van een door de overheid bevolen quarantaine, die tot 27 april loopt.
'De reserves die we hebben zijn uitgeput', zei diëtiste Daniel Bernal van de dierentuin.



(Suriname Mirror/Reuters/La Patria/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten