zaterdag 11 april 2020

Geen inkomstenderving boot- en bushouders NVB tijdens lockdown

'De overheid betaalt het salaris normaal uit'


Voor de boot- en bushouders van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) brengt de lockdown geen inkomstenderving met zich mee. Vanaf 23 maart mag men geen gebruik maken van het openbaar vervoer, zowel bij de bus- als de bootdiensten. Waar de particuliere bushouders dit enerzijds als een wurgmaatregel ervaren, hebben de NVB’ers niets te klagen. 

Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), zegt vandaag, zaterdag 11 april 2020, in het Dagblad Suriname dat het NVB inderdaad levend eruit komt doordat de overheid voor doorbetaling zorgdraagt.

'Die lockdown geldt ook voor ons. Als bestuur van de OBS hebben wij er werk van gemaakt, dat de dagen waarop onze leden niet kunnen rijden en varen door de lockdown, de overheid het salaris normaal uitbetaalt', aldus Woon.

Het is opmerkelijk dat de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) er structureel niet in slaagt om op te komen voor de bushouders. Bij hen is er bovendien een achterstand in de brandstofcompensatie van 9 maanden. De PLO kan desalniettemin geen garantie geven, dat de brandstofcompensatie gedurende de lockdownperiode tenminste niet wordt ingehouden, aldus het dagblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten